Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) is al jaren gastheer voor een A.K.E.-expositie. Onze leden kunnen dan twee maanden lang hun eigen werk tentoonstellen aan de hand van een van te voren thema.

In het jubileumjaar 2019 was er de uitgebreide expositie Bloei op de locaties De Fabriek en het Rensepark. Vele toegepast materialen en technieken waren weer te bewonderen. Figuratief, abstract, beelden, quilten, sculpturen, hout, marmer, klei pastel, aquarel, olieverf, acrylverf, potloodtekeningen, sieraden of een kleine installatie, het was allemaal te zien.

Dit jaar is voor het thema Vrijheid gekozen. Zoals bekend is het dit jaar 75 jaar geleden dan ons land werd bevrijd. Landelijk zal er volop aandacht worden geschonken aan dit thema en wij als vereniging vinden het een onderwerp dat veel mogelijkheden biedt om je creatief te uiten.

Vrijheid kan opgevat wordt als een recht, als een gevoel, als iets wat veroverd moet worden, als een vanzelfsprekendheid, als een verlangen naar, en nog veel meer.

Ongebondenheid, speelruimte, tegenhanger van onderdrukking van een individu of van een land, een gemeenschap. Met het woord vrijheid kun je vele kanten op.

En wat dacht u van de vrijheid om diverse materialen en technieken in één werk samen te brengen?

Of van de vrijheid op als groep iets te maken waarbij de persoonlijk inbreng af of niet duidelijk te herkennen is?

Die vrijheid heeft u!