Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) is al jaren gastheer voor onze vereniging voor een A..KE-expositie. Leden van de A.K.E. kunnen dan 2 maanden lang hun eigen werk tentoonstellen aan de hand van een thema.

In het seizoen 2018-2019 was dat thema “Groei!” Aan het brede scala aan techniekenen materialen was te zien dat leden van de A.K.E. van vele markten thuis zijn. Figuratief, abstract, beelden, quilten, sculpturen, hout, marmer, pastel, aquarel, olieverf, acrylverf, tekeningen, sieraden of zelfs een kleine installatie, het was er allemaal.

Omdat onze vereniging dit jaar 50 jaar bestaat is er gekozen voor het thema “Bloei”. Bloei is een teken van kracht en het woord houdt ook een belofte in: er is een ontwikkeling gaande en die is op een hoogtepunt.

Bloei heeft natuurlijk een link met planten, maar kan zeker ook andere associaties oproepen. Wat denkt u van de volgende:

mens-dier-gedachte-emotie-talent-liefde-carrière-economie-rijk-industrie-samenlevingbeschaving- muziek-gerijpt-wasdom-revival-geloof-reïncarnatie-opleving.......?

En met een flinke portie fantasie kan zelfs een (doods?) voorwerp nog in bloei staan. We verwachten dat er veel leden zullen zijn die hun creativiteit omzetten in een verrassende uitleg van het thema “Bloei”.