Docent
Mark Lisser
Tijdstip
Donderdag 15:30-18:00 uur
Cursusnummer ML1
Donderdag 19:00-21:30 uur
Cursusnummer ML2

-

Als je begint, maak je kennis met allerlei elementaire technieken. Kennis van deze technieken vergroot de mogelijkheden om zelf verzonnen of bestaande dingen vast te leggen in een tekening of schilderij.

Cursusverloop

Je leert verschillende materialen te gebruiken, waaronder olie-, acryl- en aquarelverf, potlood en houtskool. Ook begrippen als compositie, lichtval, kleurenleer, diepte etc. maak je je eigen. Vaak pas je deze technieken als gevorderde toe aan de hand van een aantal thema’s. Via deze thema’s probeer je met behulp van de docent een eigen beeldtaal te ontwikkelen.

Voorbeelden van dergelijke thema’s zijn: Hoe druk je rust uit? Of hoe schep je ruimte? Je leert het materiaal te kiezen, dat bij het onderwerp of thema past.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor beginners en
gevorderden, elke groep heeft een eigen programma.

Mark Lisser

 Mark Lisser is geboren in Nijmegen in 1955. Hij is afgestudeerd in 1979 aan ABK Minerva in Groningen in de richting “Vrije schilderkunst”. Hij woont en werkt in Assen.

Mark Lisser schildert alledaagse landschappen, stadsgezichten en interieurs. Ze lijken fotografisch, maar zijn ze dat wel? Het beeld is intenser dan hij via een foto kan weergeven, net zoals ook een herinnering een beeld intenser kan maken dan het op het moment zelf was. Meestal werkt Lisser in series.  Zo schildert hij nu van elk land het geografische midden. Soms zijn zijn onderwerpen niet alledaags en is daarom lid van de Quasirealisten.

Hij is voorzitter van Het Drents SchildersGenootschap.

Meer informatie over Mark Lisser vind je hier.