Docent
Fia Visser
Tijdstip
Woensdag 9:00-11:30 uur
Cursusnummer FV3

-

Teken en schilder je al langere tijd, maar wil je meer weten over de techniek? Dan is deze cursus zeer geschikt.

De zes beeldaspecten vorm, kleur, licht, structuur, ruimte en compositie passeren op speelse wijze de revue. Je leert hoe je deze beeldaspecten gebruikt, wat de effecten ervan zijn en waarom ze worden toegepast. Met licht en donker maak je het volume: de plasticiteit.

De hanteringswijze is de manier waarop materiaal en gereedschap wordt gebruikt. Daarmee maak je de structuur in het tweedimensionale vlak. Dat klinkt ingewikkeld, maar Fia legt dat aan de hand van bekende kunstwerken uit.

De lessen behandelen een beeldaspect waarnaar gewerkt wordt. Wat vooral belangrijk is: goed kijken en je techniek en materiaalkennis vanuit je eigen niveau gebruiken en verbeteren.

Het is handig als je je voor elke les voorbereidt. Per e-mail krijg je vooraf informatie over de les. Tijdens de les bespreken we dan wat je thuis al uitgeprobeerd hebt. Zo kun je dat tijdens de les weer aanscherpen. De belangrijkste informatie krijg je ook op papier, zodat je altijd kunt teruglezen wat er is behandeld.

Materiaal

Je mag je eigen materiaal kiezen en dit meenemen naar de les. Denk aan aquarel, olieverf, acryl, maar ook pen en inkt.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor wie al wat langer schildert.

Fia Visser

Sinds enkele jaren werk ik bij de AKE als docent. Op de dinsdagmiddag aquarelles en op de woensdagmorgen geef ik schilderen en tekenen. Daarnaast ben ik grafisch ontwerper bij het Hunebedcentrum in Borger en Studio Fia Visser in Gees. Ontwikkelingswerk en journalistieke werk heb ik gedaan. In 1985 afgestudeerd als grafisch ontwerper aan de academie voor beeldende kunsten Minerva in Groningen. En de docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving (1e graads) op Minerva succesvol afgerond in 2009. Ik schilder zowel veel in aquarel als in acryl.

Meer informatie over Fia Visser vind je hier.