Docent
Caroline Verschoor
Tijdstip
Dinsdag 10:00-12.30 uur
Cursusnummer CV1

 

-

Leer olieverf en/of acrylverf schilderen in alle aspecten: van kleuren mengen op het palet tot volledige schildering op doek. Hoe bouw je een schilderij op in lagen en hoe schilder je alla prima? Hoe steekt een schilderij in elkaar? Waarom ‘werkt’ een schilderij wel en waarom niet?

 

Door middel van creatieve projecten kom je in aanraking met veel belangrijke technische kennis. Je leert o.a. stofuitdrukking, compositie en kleurenleer. Het is een intensieve en creatieve cursus met leerzame projecten, voornamelijk figuratief. Naast de standaard projecten komen ook zgn. ‘vrije’ projecten aan bod, waar de cursist zélf het onderwerp bepaalt. De gevorderde cursist kan tijdens deze cursus zelfstandig werken. Enige teken- en/of schilder ervaring is in je voordeel. Tijdens deze cursus is het mogelijk te leren schilderen met olieverf, acrylverf, aquarel of gemengde technieken vanuit het tekenen. Een goede tekening is de fundatie van het schilderij en de kennis hierbij opgedaan leer je uit te werken in de schildertechniek naar keuze.

 

De cursus bestaat uit projecten waar de cursist de creativiteit ontplooit, terwijl waardevolle lessen in bijvoorbeeld compositie, toonwaarden, kleuren mengen, (atmosferisch) perspectief, stofuitdrukking etc. geleerd worden. Daarnaast komen ook zgn. ‘vrije’ projecten aan bod, waar de cursist zélf het onderwerp bepaalt. De cursist kan er ook voor kiezen zich volledig toe te leggen op de tekenkunst, wel of niet met verschillende materialen zoals bijvoorbeeld: grafietpotloden, kleurpotloden, houtskool, pastel, contékrijt, inkten, markers, of combinaties hiervan. De vergevorderde cursist kan tijdens deze cursus zelfstandig werken en het ontwikkelen en uitvoeren van ideeën zijn. Het is mogelijk het model als aanleiding te nemen voor een abstracter beeld.

Gevorderden worden uitgedaagd anders naar hun werk te gaan kijken: laat je inspireren door andere beeldhouwers of stromingen uit de kunstgeschiedenis.