Docent
Myrte van Dijk
Tijdstip
Dinsdag 10:00-12:30 uur
Cursusnummer MvD1

-

-

Hoe vorm je en figuur in drie dimensie? Hoe boetseer je een gelijkend portret? Wat wil je van het model in je werk gebruiken?

In overleg met de groep werken we naar een levend (naakt)model, een anatomisch model, foto's voor een portret van een familielid of naar eigen idee. Voor het boetseren, gebruiken we klei en/of was.

De cursus modelboetseren is geschikt voor zowel beginners als voor degenen die al mee ervaring hebben. De begeleiding richt zicht op iedere cursist persoonlijk. Binnen de cursus is volop ruimte om te experimenteren met vorm.

De cursist bepaald voor zichzelf waar de nadruk in de les op ligt. Dat kan op het model als geheel zijn of een portret, ook kan dat een techniek van boetseren en het ontwikkelen en uitvoeren van ideeën zijn. Het is mogelijk het model als aanleiding te nemen voor een abstracter beeld. Gevorderden worden uitgedaagd anders naar hun werk te gaan kijken, zij kunnen zich bijvoorbeeld laten inspireren door andere beeldhouders of stromingen uit de kunstgeschiedenis. Het beeld van klei kan daarna drogen en gebakken worden. Was kan verder verwerkt worden, zodat het gegoten kan worden door een bronsgieter of dat er een afgietsel gemaakt kan worden in gips, aluminiumcement, kunsthars ets.

Cursisten kunnen zelf hun materialen meenemen en klei kan ook gekocht worden bij de AKE. De docent kan materialen leveren die buiten de cursus om betaald worden. Modellengeld , klei- eb bakkosten komen bovenop de cursusprijs.