Wij vieren dit jaar op 24 augustus a.s. het feit, dat onze vereniging AKE 50 jaar bestaat. Ons jubileumjaar is begonnen met een KUNST-evenement van drie maanden in de oude Dierentuin (Rensenpark), waarbij wij meer dan vijfduizend bezoekers mochten verwelkomen.

Wij sluiten op 24 augustus dit jubileumjaar af met een grote Kunstmarkt rondom en in de Grote Kerk van Emmen. Dit jaar krijgt de markt een internationaal tintje door de medewerking van Kunstkreiz Meppen en Haren.

De kunstmarkt wordt met extra festiviteiten gevierd. De hele dag zorgt een draaiorgel voor de nodige sfeer. Voor de kinderen zijn er diploma orgeldraaien, schminkkraam, kinderkraam voor schilderen met Lia Elffenbrinck, knutselen met Jaqueline Zwiebel voor andere creatieve kinderen. Ook is er een ranja koe om zelf ranja te melken.

Voor volwassenen is er acrylgieten. Het mooiste resultaat zal beloond worden met een prijs, die om 15.30 uur wordt uitgereikt. Onze portretgroep zal op verzoek weer live portretten maken van de bezoekers.

Graag zien wij dat tussen de kramen, meewerkende kunstenaars hun vak uitoefenen, zodat er een grote variatie ontstaat en het een levendige markt wordt. Het is mogelijk om een kraam te huren, maar ook kun je een plaats bespreken zonder kraam.

Het programma voor 24 augustus:
10.00 uur opening kunstmarkt en A.K.E. expositie in de Grote Kerk
14.00 uur optreden cabaret Kaballala
15.00 uur Kaballala optreden met onthulling kunstwerk gemaakt door een lid van A.K.E.
15.30 uur prijsuitreiking acrylgieten
16.00 uur einde markt

Veel van onze leden doen mee en hebben een kraam gehuurd, maar er is nog plaats over om ook te schilderen/boetseren/tekenen etc. zonder kraam. Leden van AKE en andere kunstenaars kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de kunstmarkt. Een overdekte marktkraam van ca. 400 x 115 cm is te huur voor € 37,00. Voor de leden van onze vereniging geldt een korting van €22,50.

De inschrijving voor de kunstmarkt is verlengd tot 10 augustus. Het aanmeldingsformulier dowloaden