Wij vieren dit jaar op 24 augustus a.s. het feit, dat onze vereniging AKE 50 jaar bestaat. Ons jubileumjaar is begonnen met een KUNST-evenement van drie maanden in de oude
Dierentuin (Rensenpark), waarbij wij meer dan vijfduizend bezoekers mochten verwelkomen.

Wij willen op 24 augustus dit jubileumjaar afsluiten door een grote Kunstmarkt rondom en in de Grote Kerk van Emmen te organiseren. Dit jaar krijgt de markt een internationaal tintje door de medewerking van Kunstkreiz Meppen en Haren.

Wij ontwikkelen een prachtig activiteitenprogramma, waarbij je kunt denken aan o.a. een cabaretgroep, muzikale elementen en verder zijn er de hele dag kinderactiviteiten rondom het geheel.

Onze portretgroep zal op verzoek weer live portretten maken van de bezoekers. Graag zien wij dat tussen de kramen de diverse mee werkende kunstenaars hun vak uitoefenen, zodat er een grote variatie ontstaat en het een levendige markt wordt. Het is dus mogelijk om een kraam te huren, maar ook kun je een plaats bespreken zonder kraam.
Een definitief programma wordt in de maand juli bekendgemaakt.

Leden van AKE en andere kunstenaars kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de kunstmarkt. De kunstmarkt wordt gehouden op het marktplein in Emmen. Rond de kunstmarkt vinden diverse activiteiten plaats. Een overdekte marktkraam van ca. 400 x 115 cm is te huur voor € 37,00. Voor de leden van onze vereniging geldt een korting van €22,50.

De inschrijving voor de kunstmarkt is verlengd tot 10 augustus. Het aanmeldingsformulier dowloaden