Opening expositie Bloei

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen nodigt u en uw vrienden uit voor de opening van de tentoonstelling ‘Bloei’ van de Amateur Kunstenaars Emmen op vrijdag 29 november. Raymond Wanders, wethouder van de gemeente Emmen, opent om 19.30 uur de tentoonstelling in CBK Emmen – De Fabriek. Gitarist Gerard Rolink zorgt samen met Chris Vrijbloed op mondharmonica voor de muzikale omlijsting van de opening.

De vereniging Amateur Kunstenaars Emmen (AKE) viert in 2019 het vijftigjarig bestaan. Daarom nodigde het CBK Emmen de AKE uit om de jaarlijkse tentoonstelling dit keer gelijktijdig op twee locaties te organiseren. Een mooie weergave van het thema van dit jaar: Bloei.

Vanwege het jubileumjaar is het werk nu niet alleen op De Verdieping in De Fabriek te zien maar ook in CBK Rensenpark. Anders dan voorgaande jaren presenteren niet alleen de leden van de AKE hun werk maar ook een aantal docenten.

Op beide tentoonstellingen is een gevarieerd aanbod te zien van nieuw werk van een groot aantal cursisten en docenten van de AKE. De gepresenteerde werken laten zien dat op velerlei manieren uitdrukking is gegeven aan het thema Bloei. Er is een verscheidenheid aan technieken te zien zoals schilderijen, beelden, tekeningen, keramiek en fotografie.

De Amateur Kunstenaars Emmen zetten met deze expositie een jarenlange traditie voort. Al sinds 1973 presenteren de leden van deze Emmense amateurvereniging hun werk bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen.

Tentoonstelling Bloei
Opening vrijdag 29 november om 19.30 uur in De Fabriek

Bloei – Vijftig jaar Amateur Kunstenaars Emmen
De Verdieping in De Fabriek en CBK Rensenpark
30.11.2019 t/m 12.01.2020

www.cbkemmen.nl
www.ake-emmen.nl
Beide locaties zijn geopend op Tweede Kerstdag!