In het Van Gogh Museum in Amsterdam is op dit moment de tentoonstelling Hockney- Van Gogh te zien. David Hockney geldt als een van de creatiefste geesten binnen de hedendaagse beeldende kunst. Zijn steeds veranderende kijk op de wereld is fascinerend. Hij is nog altijd een inspiratiebron voor Mark Lisser, zowel wat zijn vrije werk als zijn lessen betreft. Zo leert hij, hoe je in schetsen de kern kan vastleggen, wat je wilt verbeelden. Ook laat hij in zijn werk zien, hoe het geheugen de interessantste beelden er uitfiltert. Zijn kleurgebruik is zeer gedurfd. Soms lapt hij (als het nodig is) het perspectief aan zijn laars.

Mark Lisser wil een korte cursus van 4 lessen over hem geven. Je leert schetsen te maken, zowel van foto’s als van waarneming. Je leert om je geheugen te gebruiken als beeldenfilter en je leert rare kleuren te gebruiken, terwijl het beeld toch geloofwaardig blijft. Ook eigen onderwerpkeuze komt aan bod.

De cursus vindt plaats op donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur. De data zijn 9, 16 en 23 mei en 6 juni. Locatie: Heidelaan 16, te Emmen. Inschrijven kan voor 1 mei via secretarisake@gmail.com De prijzen zijn: voor 4 lessen: €70,00.

De workshops gaan door bij minimaal 8 deelnemers