Leden van AKE doen mee aan internationale tentoonstelling

Zeven leden van de AKE, allen leerlingen van Mark Lisser, doen mee in een grote internationale tentoonstelling in Georgsmarienhütte (bij Osnabrück). De expositie heet Was wir essen –woher es kommt. Zowel professionele als amateurkunstenaars doen mee uit de omgeving van Osnabrück als uit de partnergemeentes van Georgsmarienhütte. Dat was vroeger Schoonebeek en is nu Emmen geworden.

Het thema is eten met alle associaties. Eten verbroedert. Het is de bedoeling, dat de tentoonstelling allerlei eetculturen samenbrengt. Zo hebben de leerlingen van Mark Lisser typisch Nederlands eten als thema gekozen, zoals nieuwe haring, snert en beschuit met muisjes. Ook moet het de bezoeker bewust maken van andere aspecten van voedsel (dierenwelzijn, voedselgebrek, klimaatsverandering).

De tentoonstelling wordt gehouden in Museum Villa Stahmer in Georgsmarienhütte en duurt van vrijdag 30 augustus tot 6 oktober.

Zie ook: http://was-wir-essen-woher-es-kommt.de