Docent
Tijdstip
Sandra Kroonstuiver
Woensdag 09:30-12:00
Cursusnummer SK1

Tijdens deze cursus leer je de handvorm-en decoratietechnieken. Wat je het beste ligt, leer je vooral door het zelf te ervaren. Je leert zo wat je er wel én niet mee kunt. De docent draagt graag haar technische kennis over en denkt met je mee.

Cursusopbouw

Wil je zelf ontdekken wat klei je te bieden heeft, dan kan dat zonder opdrachten. Door rekening te houden met je vaardigheden en wensen ontwikkel je je verder. Juist het gevarieerd beeld dat door de combinatie van beginnende en gevorderde cursisten ontstaat geeft een gevarieerd beeld op van technieken en voorkeuren. En daar leren alle cursisten weer van.

Technieken

Er zijn verschillende soorten klei en andere materialen om mee te werken. Zo is engobe een mooie basis voor  glazuren, omdat je hiermee een zeer divers kleurenpalet kunt krijgen. De docente ontwikkelt zelf steeds nieuwe glazuren en adviseert je graag in het gebruik ervan. De werkstukken kunnen worden gebakken op aardewerk en/of steengoedtemperatuur in de oven van AKE. Je kunt ook leren werken op de draaischijf.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.

Aanvullende kosten

Modellengeld, klei en bakkosten komen bovenop de cursusprijs.