Gerrit van Goor en Stijn Weekamp

Gerrit van Goor

Het creëren van beeldjes en bustes (figuratief werk) is mijn grote passie. Vaak maak ik deze in verschillende kleuren al dan niet raku gestookt. Het meeste van mijn werk bestaat uit mensfiguren. Het resultaat van mijn werk is altijd anders. Soms –als ik aan het boetseren ben- denk ik wel eens dat de figuren die ik boetseer zelf invloed uit oefenen hoe ze er uit komen te zien. Met name het rakustoken vind ik elke keer verrassend en ik heb in de afgelopen jaren gemerkt dat ook degene die mijn keramiek geïnteresseerd zijn dat ook vinden.

Een paar jaar geleden was ik voor mijn werk regelmatig in Maastricht daar werd mijn aandacht getrokken door beelden waarvan ik van plan er ooit een te kopen. Totdat ik besloten had om te stoppen met werken en bedacht om zelf te gaan boetseren. Vervolgens ben ik eind 2014 lid geworden van de Amateur Kunstenaars Emmen. Sindsdien heb ik daar vele cursussen en workshops gevolgd en mij de geheimen van klei en glazuur eigen gemaakt.

Ik neem regelmatig deel aan kunstmarkten en exposities, zoals Montmartre in Sellingen en de open atelierroute Beetse-Terborg en Parkart in Sogel. Vanaf 10 juli exposeer ik in Beeldbrengers in Emmercompascuum. Vaak demonstreer ik op kunstmarkten ook het proces van het rakustoken. In samenwerking met de Kunstkreis Haren (Dld) geef ik in het najaar en voorjaar raku-workshops.

geaengerrit@hotmail.nl

Atelier Kloetje Klei.
Instagram: kloetje_klei
Facebook : kloetjeklei
Website; kloetjeklei.nl

 

Stijn Weekamp

Stijn Weekamp