Actuele exposities

Klazienaveen: Hannie de Graaf
De Horst: Marscha van Noesel
Scheper Ziekenhuis: Geert Rabbers
Oostermarke: Astrid Brinkman
Heidehiem: Roelie Auwema
De Schans: Greetje Knigge
Zuidermarke: De Quiltgroep
Brinkenhoes Bargeres Harm van Ballegooyen en Stijn Weekamp
Bibliotheek Klazienaveen Elza Palyama
Kamer wethouder Kleine Betty Schulte en Hillie Olijve

Schilderijen op kamer Emmense wethouder Robert Kleine

Met ingang van 7 oktober hangt en staat er weer kunst van AKE leden op de kamer van wethouder Kleine.
De schilderijen zijn van Betty Schulte en de beelden van Hillie Olijve.
Kunst bij wethouder Kleine Emmen

Exposities van leden

– Leden van de AKE hebben diverse mogelijkheden om hun werk in verenigingsverband te exposeren: de jaarlijkse tentoonstelling bij het CBK / de Fabriek, via de Tentoonstellings-
commissie  of in het verenigingsrestaurant.

Daarbuiten exposeren leden ook in “gelegenheids-
samenstellingen”.
Vanaf medio juli tot medio oktober 2020 is in “De Paasbergen ” in Odoorn werk te zien van Marianne de Bruyn, Monica Hoevers, Sandra Kip en Wouter Kalkman.

Ieder toont werk in een zelfgekozen discipline.
Allen hebben meerdere jaren lessen gevolgd bij, onder andere, Mark Lisser.

” De Paasbergen” is vrij toegankelijk voor bezoek.-

Bij de foto: v.l.n.r.
Monica Hoevers, Marianne de Bruyn, Sandra Kip en Wouter Kalkman.

Ad en Constance Boudewijns

Constance Boudewijns schildert, maar is ook musicus, muziektherapeut, docent, schrijfster en publiciste. Haar opleidingen volgde ze aan de Academie voor Realistische Schilderkunst en aan het Koninklijk Conservatorium. Constance  schilderde met zowel olieverf, stofkrijt en acryl. Stillevens, vogels, wolken, landschappen, maar ook ‘trompe l’oeil’. Constance Boudewijns werkte op klassieke wijze met olieverf bij Academie Renshof, Alice Buis, Sylvano Martina en Tomas Nagy en ontwikkelde zo een brede basis voor het schilderen met pigmenten en de fijnschilderkunst. Ze geniet het meest van het realistisch werken en op een positieve manier mensen uitbeelden. In haar werk zijn portretten waarin hartverwarmende en krachtige kwaliteiten sterk naar voren komen een rode draad. Dat geldt zowel voor haar muziekstukken als voor haar schilderijen.

 

Ad Boudewijns kwam al op jonge leeftijd in aanraking met fotografie. Snel was duidelijk dat zijn favoriete thema ‘de natuur in al haar facetten’ was. De zee, duinen en bossen rond Den Helder, de plaats waar hij opgroeide, werden door hem veelvuldig vastgelegd op de gevoelige plaat. Ad fotografeerde ook veel in het buitenland. Hij maakte fotoreizen naar Spanje, Venetië en de Franse Morvan, maar ook naar de Biesbosch, de Drunense Duinen en Vlieland. Hierbij geïnspireerd door de bekende natuurfotografen Lars Soering en Johan van der Wielen. Ad woont sinds 2005 in Collendoorn en maakt steeds meer foto’s in en rond zijn eigen tuin. Deze foto’s van bloemen, planten, vogels en insecten zijn het hoofdthema van deze expositie.

Flyer Expositie Boudewijns