Docent
Myrte van Dijk
Tijdstip
Dinsdag 19:30-22:00 uur
Cursusnummer MvD3

-

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die graag ruimtelijk wil werken met klei, was of gips. Voor sommigen kan het een kennismaking of verkenning zijn van deze verschillende materialen en hun technieken, voor anderen biedt deze cursus verdieping van hun kennis en ervaring en vooral afwisseling.

Cursusopbouw

De nadruk ligt op de mens, als geheel, torso of portret. En we werken dan ook een aantal lessen met model (ongeveer 10), daarnaast zijn er verschillende oefeningen om de anatomie beter te begrijpen, kan er gewerkt worden van foto’s (voor portret bijvoorbeeld) en zelfs dieren zijn een mogelijk onderwerp. Dierenboetseren ligt in het verlengde van figuurboetseren, omdat ook daar dezelfde anatomie bij komt kijken, alleen de verhoudingen zijn anders.

Waar het om gaat is dat je als cursist maakt wat je graag wilt maken en leert wat je graag wilt leren. Tijdens de cursus wordt dat vanzelf duidelijker. We ontdekken de verschillende mogelijkheden die klei biedt en de andere manier van boetseren met was. Optioneel is het modelleren met gips.

Er kan gewerkt worden vanuit verschillende invalshoeken van de kunst. Realistisch, abstract, non-figuratief; de cursist is de maker en ontwerper.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.

Aanvullende kosten

Cursisten kunnen zelf hun materialen meenemen en klei kan ook gekocht worden bij de AKE. De docent kan materialen leveren die buiten de cursus om betaald worden.