Docent
Galyna Aguf
Tijdstip
Maandag 10:00-12:30 uur
Cursusnummer GA1

 

-

Galyna leert je de basisvaardigheden van tekenen en schilderen. Die zijn belangrijk bij alle technieken in de kunst en onafhankelijk van het materiaal waarmee je uiteindelijk wilt werken: potlood, pastel, inkt, olieverf, aquarel of acrylverf.

Als je begint met beeldende kunst maken, is dat onontbeerlijk: een goed begin is het halve werk! En als je als gevorderde je basisvaardigheden wilt aanscherpen, is deze cursus ook erg interessant.

Goed tekenen en schilderen begint met leren kijken. Stapsgewijs leer je te kijken naar de wereld om je heen met een “schildersoog”. Zo krijg je een stevig fundament van waaruit je je vaardigheden steeds verder ontwikkelt.

De lessen worden gegeven op basis van de 'Klassieke Methode'. Galyna biedt een structuur aan voor haar tekenlessen, waarbinnen alle ruimte is om te leren, te ontdekken, te spelen en te ontwikkelen. Deze structuur is opgebouwd uit gezichtspunten en praktische technieken die uit de geschiedenis van teken- en schilderkunst geleerd kunnen worden. Hoe werkt bijvoorbeeld perspectief, spelen met contrast, aanbrengen van nuanceringen, aandacht voor diagonalen, licht en schaduw en wat is beweging?

Galyna Aguf

Galyna heeft in de Oekraïne, aan de Kiev State Institute of Fine Arts, de 5-jarige
opleiding ‘Architecture and Fine Arts’ met succes afgerond. Tijdens deze studie werd er veel tijd besteed aan de basistechnieken van tekenen en schilderen en kreeg ze verdieping van de klassieke methode van tekenen. Vanuit deze achtergrond leert zij haar cursisten om te kijken naar de wereld om hen heen met de ogen van een kunstenaar en dit te verwerken in hun eigen manier van vormgeven.

De cursus is bedoeld voor beginners.

Meer informatie over Galyna Aguf vind je hier.