Docent
Tijdstip
Saskia Dingelstad
Donderdag 19:00-21:30
Cursusnummer SD1

In deze cursus leer je hoe je een schilderij kunt opzetten en uitwerken. Er is daarbij veel ruimte voor eigen interpretatie en creativiteit.

Lesopbouw

Tijdens de eerste lessen krijg je een intro met de achtergronden van waar je die dag mee bezig gaat. Saskia doet dat in woord en beeld. Aan het eind van de les bespreken de cursisten elkaars vorderingen en resultaten. Soms krijg je wat huiswerk mee.  Natuurlijk kan je tussendoor thuis doorwerken aan je eigen werk.

Je tekent veel en vlot in zwart-grijs-wit met houtskool of krijt. Je leert vorm, ruimte en (atmo)sfeer te creëren door te werken met vlek versus lijn, textuur in de vlek, kracht in de lijn, overdrijving van de vorm etc.

Daarna ga je met kleur werken. Na een intro in de kleurenleer start je in acryl met een beperkt aantal kleuren, waardoor het mengen en samenstellen van je palet gemakkelijker is.  Als je dat beheerst komen er meer kleuren bij en ga je aan de gang met olieverf.

De laatste 12 lessen werk je aan een onderwerp dat je boeit, eventueel ondersteund door je eigen beeldfamilie. Uiteraard krijg je daarbij individuele begeleiding.

Als je gevorderd bent, kun je na de lesintro kiezen of je aan de oefening mee wilt doen of liever aan je eigen werkstuk werken.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden

Saskia Dingelstad

Meer informatie over Saskia Dingelstad vind je hier.