Amateur Kunstenaars Emmen

Maak je eigen verbeelding

In verband met het coronavirus worden alle cursussen van A.K.E. in ieder geval tot 1 april opgeschort. Dit omdat we veel ouderen als cursist hebben. Deze zitten in de risicovolle groep wat betreft het coronavirus. De lessen kunnen op een later tijdstip worden ingehaald. Ook de vrijwerkgroepen worden verzocht thuis te blijven. Het gebouw is tot in ieder geval 1 april gesloten.

Ontwikkel je creativiteit bij AKE

Wil jij je creativiteit ontwikkelen? Wil je technieken uit de beeldende kunst leren, of wil je gewoon lid worden van een gezellige vereniging? Meld je dan aan bij AKE!

AKE (spreek uit: Aa-Kaa-Ee) is de vereniging van Amateur Kunstenaars in Emmen. Bij AKE beoefenen we allerlei vormen van beeldende kunst. Kijk hier uit welke cursussen je kunt kiezen. AKE heeft een mooi eigen gebouw met verschillende grote ateliers en materialen waarvan leden gebruik kunnen maken.

Gekwalificeerde docenten

Je krijgt les van hoog gekwalificeerde docenten die allemaal op hun vakgebied hun sporen hebben verdiend.  We zijn erg trots op onze docenten die met persoonlijke aandacht voor de cursist hun kennis en kunde met veel enthousiasme overdragen.

AKE is er voor iedereen

Of je nu pas begint , al eerder les hebt gehad of autodidact bent, iedereen kan bij een cursus terecht. De docenten kunnen allemaal goed inspelen op verschillen in ervaring en kennis.

Vrijwerkgroepen

Het is ook mogelijk aan te sluiten bij één van de vrijwerkgroepen van AKE. Deze groepen maken op geregelde tijden zelfstandig gebruik van de faciliteiten. Kijk hier voor meer informatie over de vrijwerkgroepen.

Bij AKE kun je allerlei technieken leren: van tekenen en schilderen tot beeldhouwen en edelsmeden. Kijk hier voor het volledige cursusaanbod.

Inschrijven

In de week van 22 september 2019 zijn de nieuwe cursussen gestart.

Bij de volgende cursussen zijn nog enkele plaatsen vrij:

Maandagochtend, basiscursus en maandagmiddag, aquarel bij Galyna Aguf
Dinsdagmiddag aquarel bij Fia Visser
Woensdagochtend en zaterdagochtend, tekenen en schilderen bij Herman Kolker
Woensdagavond, model tekenen bij Gerard de Groot
Vrijdagochtend, portret tekenen bij Suco Sarkinovic

Bij boetseren en keramiek is ook nog plaats .

Inschrijfformulier ake 2019 20

Activiteiten

AKE organiseert geregeld activiteiten als tentoonstellingen en workshops. Er zijn echter ook verenigingsactiviteiten als de vrijwilligersdag, open dagen en kunstmarkten.