AKE Emmen

Cursus tekenen en schilderen Bea de Roo

Kunst is gevoel, expressie. En we maken gelukkig ook veelal op gevoel. Een goede basis, techniek en kennis van de vele aspecten van het verbeelden helpen bij het uitvoeren van ideeën. Zodat het gevoel verbeeld kan worden.
Ieder heeft zijn eigen manier van werken. Maar wát er ook verbeeld moet worden, daar is gereedschap voor nodig. Uiteraard je materiaal.
Maar ook kleurenleer, compositie, diepte, perspectief, atmosferisch perspectief. Gelaagdheid van een werk, verfhuid, structuren. Hoe kan je een werk vanaf het begin opbouwen. Het schetsen is een middel om ideeën helder te krijgen. Aandacht voor het tekenen is dan ook geïntegreerd in de lessen.
We gaan samen deze elementen op een speelse manier onderzoeken en uitwerken. Zodat alles kan samenkomen in het werk dat gemaakt wordt. Ieder kan op eigen niveau met eigen werk en ideeën bezig. Maar er kunnen ook gezamenlijke lessen plaatsvinden waarin we een aspect verder uitdiepen. Ook van het kijken naar elkaars werk kunnen we een hoop leren en elkaar vooruit helpen. Dit alles met het belangrijkste ingrediënt; een hoop plezier en gezelligheid!
Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
www.beaderoo.nl