AKE Emmen

Cursus tekenen en schilderen Anka Willems

Anka Willems is in 1995 afgestudeerd als leraar tekenen. Ze heeft de richting illustratie gevolgd op de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, waarbij ze afgestudeerd is met een verhaal van Stephen King in stripvorm. 

Tijdens deze opleiding heeft ze kennis gemaakt met diverse materialen en technieken en daar maakt ze tegenwoordig in haar werk als illustrator nog steeds gebruik van, hoewel het schilderen met acrylverf het vaakst wordt toegepast.

Ze heeft een grote affiniteit met flora, fauna en fantasie wat duidelijk terug te zien is in haar werk. 

Haar werk is realistisch en figuratief, kleurrijk en gedetailleerd en wordt wel beschreven als sprookjesachtig en sfeervol. 

Omdat ze al gebruik maakt van verschillende materialen en technieken om haar onderwerpen uit te beelden en nog steeds nieuwe dingen ontdekt, gaat ze nieuwe uitdagingen niet uit de weg. 

Dat komt bijvoorbeeld tot uiting in haar zogenaamde 3D schilderijen die gemaakt zijn van gerecyclede materialen, waarbij ze oude pannen beschildert en in een houten bekisting plaatst en oude lades omtovert tot open kijkdozen. 

Haar werk is zeer divers te noemen, want naast het schilderen en tekenen van flora, fauna en fantasie, maakt ze in opdracht portretten van mens en dier, creëert ze prentenboeken en gedichtenbundels, maakt ze illustraties voor particulieren en bedrijven en sculpturen van allerlei gevonden en afgedankte materialen. 

Er zijn van Anka inmiddels twee zelf geschreven en geïllustreerde boeken gepubliceerd.

Anka haar website is: www.ankawillems.nl