AKE Emmen

Cursus tekenen en schilderen Anka Willems

Tijdens de cursus kun je kennis maken met diverse materialen en technieken op teken- en schildergebied.
Potlood, houtskool, inkt, stift, aquarel, acrylverf en ecoline zijn voorbeelden van de materialen waarmee je kunt werken en o.a. onderwerpen als landschappen, stillevens, portretten mens en dier, illustraties en mandala’s gemaakt kunnen worden. 

Je kunt zelf aangeven wat je graag zou willen tekenen en schilderen of we overleggen het samen.
Over het algemeen werkt iedereen voor zichzelf op zijn eigen niveau, maar daarnaast zijn er ook korte gezamenlijke lessen waar je aan mee kunt doen en waarin verschillende aspecten uitgelicht worden, zoals hoe schilder ik een wolk, hoe creëer ik diepte, hoe teken ik bloemen of hoe krijg ik perspectief.

Naast de gebruikelijke technieken om te tekenen en schilderen, bestaat er ook de mogelijkheid om nieuwe methodes te ontdekken en diverse materialen te combineren. Tijdens de cursus kun je van alles uitproberen en de materialen en technieken leren kennen die je leuk vind om mee te werken, ontdekken waar je goed in bent en je eigen stijl ontwikkelen. Aan het eind van elke les bespreken we samen de resultaten van die dag, zodat we van elkaar kunnen leren en inspiratie opdoen voor volgende projecten.

De cursus wordt gegeven door gediplomeerd docent Anka Willems.
Ze heeft de richting illustratie gevolgd op de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en tijdens deze opleiding heeft ze kennis gemaakt met diverse materialen en technieken en daar maakt ze tegenwoordig in haar werk als illustrator nog steeds gebruik van.
Ze heeft een grote affiniteit met flora, fauna en fantasie wat duidelijk terug te zien is in haar werk.
Haar werk is realistisch en figuratief, kleurrijk en gedetailleerd en wordt wel beschreven als sprookjesachtig en sfeervol.
Ze heeft intussen meer dan dertig jaar ervaring in het tekenen en schilderen en helpt je graag om jouw persoonlijke doelen op creatief gebied te bereiken op een ontspannen en plezierige manier.

De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Je kunt werk van Anka vinden via onderstaande links:
http://www.ankawillems.nl
https://www.instagram.com/ankawillems.illustrator
https://www.facebook.com/ankawillemsillustrations