AKE Emmen

Schilderen & gemengde technieken Jowan Remmig

Uitgangspunt: het schilderen staat centraal, verkenning van gemengde technieken ter verbreding. In deze cursus staat het schilderen in olieverf en/ of acryl centraal. Het goed leren schilderen vormt het uitgangspunt. Van daaruit wordt de mogelijkheid geboden tot verkenning van de zogenaamde gemengde technieken of mixed media. Dit is een kunstvorm die ernaar streeft om verschillende materialen en

technieken op canvas, papier of paneel bij elkaar te verwerken.
Wat leer je?
In deze cursus staat het combineren van uiteenlopende technieken en materialen centraal. Technieken die aan bod komen zijn deels bekend, zoals schilderen in olieverf, acryl, aquarel en tekenen, daarnaast worden ook meer onbekende technieken uitgelegd en aangeleerd, zoals o.a. collage, assemblage. Aandacht gaat uit naar het durven experimenteren en het leren inzetten van materialen op grond van hun specifieke kwaliteit. Laat je verrassen door vondsten en door toeval. Met de juiste techniek verwerk je dit in een werkstuk. De cursus is een uitdagende ontdekkingsreis naar onverwachte nieuwe mogelijkheden. Tot slot wordt de mogelijkheid geboden om een map of dummy te maken.
Materiaal wordt indien mogelijk gezamenlijk aangeschaft. Daarnaast kun je eigen materiaal meenemen. Er wordt maatwerk geleverd.