AKE Emmen

KERAMIEK – vrij boetseren en portret boetseren

Klei is een veelzijdig materiaal waarmee je, met de juiste technieken, prachtige werkstukken kunt maken. Dit kunnen sculpturen zijn -figuratief of abstract, mens of dier of fantasie- maar ook gebruiksgoed als schalen en vazen. Keramiek is gebakken klei en de in de cursus gemaakte werkstukken zullen dan ook tot aardewerk of steengoed temperatuur gestookt worden.

In deze cursus staat het zowel de beginnende als gevorderde keramist vrij om het werkstuk te maken dat je wilt. Hiervoor zijn diverse soorten en kleuren klei aanwezig en zal de docent elke cursist persoonlijk begeleiden bij de verschillende technieken die gebruikt kunnen worden om het werkstuk te realiseren.

Ook voor de afwerking van de ‘huid’ van de werkstukken zijn veel materialen aanwezig en veel technieken mogelijk. Denk hierbij aan het werken met engobes, pigmenten, oxides, glazuren en glazuurpotloden.

Voor inspiratie zijn er kunst- en keramiekboeken aanwezig, maar – naast dat het gewoon erg gezellig is  bij de cursus Keramiek – inspireren de cursisten elkaar ook door de verscheidenheid aan werkstukken en stijlen. 

Docent Mignon van Bendegem heeft ruim 15 jaar ervaring als docent Keramiek en Portret Boetseren. Het is daarom ook mogelijk om in deze cursus een portret op ware grootte te maken. Hiervoor is overzichtelijk lesmateriaal aanwezig en zal Mignon de cursisten begeleiden bij het maken van realistische details als ogen, oren, neus en mond. Voor informatie over haar eigen portretten en sculpturen, zie: https://www.mignonkeramiek.nl/beelden/