AKE Emmen

Leer het geheim van een goede aquarel. Deze cursus leert je diverse technieken te gebruiken en beheersen binnen het aquarelleren. Ook geeft de je je compositie inzichten en ontwikkel je je creativiteit.

Om te leren aquarelleren heb je een beetje durf nodig. Het is een techniek waarbij de verf dun en waterig is en waarbij toevalligheden en ongelukjes soms een rol spelen. Onbedoeld ontstaan hierdoor vaak boeiende schilderijen! Iedere nieuwe aquarel is een ontdekkingsreis. Het is belangrijk dat je wilt proberen en durft te experimenteren.

Diverse technieken komen aan bod: van los nat in nat, tot zeer gedetailleerd en alle mogelijkheden daar tussenin. Je leert vorm te geven aan dat wat je boeit, waarbij je het geheel van je onderwerp leert te overzien bij het maken van een aquarel. Je ontdekt hoe je kunt denken in vormen, contrast, kleuren, diepte en sfeer.

Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan andere waterverftechnieken, met gebruik van plakkaatverf of acrylverf. Presentatie, inlijsten, passe-partout snijden maakt ook onderdeel uit van deze cursus.

Iedereen kan leren aquarelleren, het is kennis, vaardigheden en vooral doen (oefenen). In deze cursus staat de techniek van het aquarelleren én het schilderplezier centraal. Als je er plezier in hebt, dan leer je meer en doe je het vaker.