Docent
Tijdstip
Mark Lisser
Donderdag 15:30-18:00
Cursusnummer ML1

Tekenen en schilderen

In de basiscursus leer je niet alleen allerlei materialen en technieken kennen, maar ook leer je beter kijken. Het einddoel is het ontwikkelen van een eigen stijl, een eigen zienswijze en daar op een professionele manier mee omgaan.

Cursusverloop

Je maakt kennis met realistisch tekenen en schilderen naar waarneming. Ook leer je hoe je foto’s als basis gebruikt en je leert abstract te werken. Kortom je leert wat er in het vak letterlijk en figuurlijk te koop is. Gewapend met de kennis van deze basiscursus of een andere kun je zelfstandig een schilderij opzetten.  Ook probeer ik er samen met jou er achter te komen welke zienswijze of stijl je het meest boeit. Meerdere voorstudies kunnen je helpen tot de essentie te komen. Je  kunt er zowel voor kiezen om individueel te werken als in groepsverband naar aanleiding van een thema. De lessen worden vaak verhelderd door het tonen en bespreken van werk van professionele kunstenaars uit alle tijden en stromingen.

Materialen

We werken met potlood, houtskool en acrylverf. Deze schaf je zelf aan. Als je olieverf of aquarelverf wilt uitproberen, neemt de docent dat voor de eerste lessen mee.

Voor wie?

De cursus is voor beginners, gevorderden en vergevorderden. Er wordt maatwerk geleverd.

Mark Lisser

 Mark Lisser is geboren in Nijmegen in 1955. Hij is afgestudeerd in 1979 aan ABK Minerva in Groningen in de richting “Vrije schilderkunst”. Hij woont en werkt in Assen.

Mark Lisser schildert alledaagse landschappen, stadsgezichten en interieurs. Ze lijken fotografisch, maar zijn ze dat wel? Het beeld is intenser dan hij via een foto kan weergeven, net zoals ook een herinnering een beeld intenser kan maken dan het op het moment zelf was. Meestal werkt Lisser in series.  Zo schildert hij nu van elk land het geografische midden. Soms zijn zijn onderwerpen niet alledaags en is daarom lid van de Quasirealisten.

Hij is voorzitter van Het Drents SchildersGenootschap.

Meer informatie over Mark Lisser vind je hier.