Docent
Tijdstip
Myrte van Dijk
Dinsdag 19:30-22:00
Cursusnummer MD3

Hoe vorm je een figuur in drie dimensies? Hoe boetseer je een gelijkend portret? Wat wil je van het model in je werk gebruiken? Dat en meer leer je tijdens deze cursus.

Cursusopbouw

Je werkt naar een levend (naakt)model en boetseert in klei of was. De begeleiding richt zich op iedere cursist persoonlijk. Soms oefenen we vooral snelle standen, soms werken we een aantal lessen aan hetzelfde werkstuk. Binnen de cursus is volop ruimte om te experimenteren met de vorm. Gezamenlijk bepalen we waar de nadruk in de les op ligt. Dat kan het model als geheel zijn of een portret. Ook kan dat een specifieke boetseertechniek zijn.  Zo is het mogelijk het model als aanleiding te nemen voor een abstract beeld. Gevorderden worden uitgedaagd anders naar hun werk te kijken. Zij kunnen zich bijvoorbeeld laten inspireren door andere beeldhouwers of stromingen uit de kunstgeschiedenis.

Na het boetseren kan het beeld drogen en vervolgens kan het gebakken worden. Het materiaal was moet verder verwerkt worden, zodat het door en bronsgieter gegoten kan worden.

Technieken

Er kan met was en klei gewerkt worden

Voor wie?

De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.

Aanvullende kosten

Modellengeld, klei, giet- en bakkosten komen bovenop de cursusprijs.

Myrte van Dijk

Meer informatie over Myrte van Dijk vind je hier.