Amateur Kunstenaars Emmen

Maak je eigen verbeelding

Ontwikkel je creativiteit bij AKE

Wil jij je creativiteit ontwikkelen? Wil je technieken uit de beeldende kunst leren, of wil je gewoon lid worden van een gezellige vereniging? Meld je dan aan bij AKE!

AKE (spreek uit: Aa-Kaa-Ee) is de vereniging van Amateur Kunstenaars in Emmen. Bij AKE kun je les krijgen in allerlei vormen van beeldende kunst. Kijk hier uit welke cursussen je kunt kiezen.

AKE heeft een mooi eigen gebouw met verschillende grote ateliers en materialen als ezels e.d. waarvan leden gebruik kunnen maken.

Gekwalificeerde docenten

Je krijgt les van hoog gekwalificeerde, enthousiaste docenten die allemaal op hun vakgebied hun sporen hebben verdiend.  We zijn erg trots op onze docenten die goed in staat zijn hun kennis en kunde over te dragen, met persoonlijke aandacht voor de cursist.

AKE is er voor iedereen

Het maakt niet uit of je pas begint , al eerder les hebt gehad of autodidact bent, iedereen kan bij een cursus terecht. De docenten kunnen allemaal goed inspelen op verschillen in ervaring en kennis.

Vrijwerkgroepen

Het is ook mogelijk aan te sluiten bij één van de vrijwerkgroepen van AKE. Deze groepen maken op geregelde tijden zelfstandig gebruik van de faciliteiten. Kijk hier voor meer informatie over de vrijwerkgroepen.

Cursussen

Bij AKE kun je allerlei technieken leren: van tekenen en schilderen tot beeldhouwen en edelsmeden. Kijk hier voor het volledige cursusaanbod.

Inschrijven

Het aanmeldingsformulier voor de nieuwe cursussen van AKE vind je hier. De cursussen starten in januari van 2018. Wil je meer informatie, neem dan contact met ons op.

Activiteiten

AKE organiseert geregeld activiteiten als tentoonstellingen en workshops. Er zijn echter ook verenigingsactiviteiten als de vrijwilligersdag, open dagen en kunstmarkten.